Снимка Кметът на Лом Георги Гаврилов е издал заповед за отмяна

...
Снимка Кметът на Лом Георги Гаврилов е издал заповед за отмяна
Коментари Харесай

Спират сватби, кръщенета, концерти и масови мероприятия в Лом заради COVID-19

Снимка 

Кметът на Лом Георги Гаврилов е издал заповед за анулация на всички всеобщи мероприятия навън поради усложнената епидемиологична конюнктура в общината, оповестиха от локалната администрация.

Със заповедта краткотрайно се стопират сватби, кръщенета, концерти, а също всеобщи мероприятия на закрито като семинари, конференции, подготовки на танцови и певчески сформира и така нататък

Преустановява се организирането на събори в селата на общината, а спортните мероприятия ще бъдат без аудитория. За понижаване заплахата от заразяване с COVID-19 ще се прави ежедневна стерилизация на град Лом и селата на общината. Решението е взето след съвещание на Общинския действен щаб, в което са взели участие регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, шефът на РЗИ-Монтана доктор Елена Борисова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана старши комисар Пламен Томов и шефовете на МБАЛ " Св. Николай Чудотворец " в Лом и на ДКЦ-1 Лом доктор Георги Савков и доктор Чавдар Антонов.

В послание към жителите и гостите на община Лом кметът доктор Георги Гаврилов ги прикани да съблюдават обществена отдалеченост между тях и да съблюдават предписаните от Министерството на здравеопазването противоепидемични ограничения, предава " Канал 3 ".

От Регионалната здравна ревизия в Монтана оповестиха, че сега в региона има 12 дейни случая на COVID-19, като 8 от тях са в община Лом. В болничното заведение в Лом се лекуват шестима пациенти. В района досега от новия ковид са излекувани 49 души, прецизираха от здравната ревизия.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР